Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Számológépek és zsebszámológépek

Az 1930-as évektől az 1950-es évekig a mechanikus számológépek terjedtek el. 1954-ben bemutattak egy nagyméretű, csak tranzisztorokkal működő számológépet, és 1957-ben elkészült az első forgalomba hozható példány is. 1961 elején, legyártották az első, teljesen elektromosan működő számológépet is.

A számológép a számítások, számolások meggyorsítására szolgáló eszköz. Nemrég még abakuszt és logarlécet használtak a számítások elvégzéséhez. A régi számológépek sokkal jobban hasonlítottak a mai asztali számítógépekre. A mai számológép elterjedését az integrált áramkörök feltalálása tette lehetővé. A számológép és a számítógép között alapvető különbség, hogy a számítógép programozható, míg a számológép nem.

Az elegáns kivitelű zsebszámológépek, asztali és irodai számológépek minden feladat teljesítésére alkalmasak. Az Aurora számológépek az üzletemberek ideális segítőtársa. Választékunkban megtalálható a zsebben is elférő hordozható modellektől a nagyobb asztali számológépekig többféle modell.

A háztartások és irodák számára kidolgozott modellek könnyűek, ívelt kialakításúak, és nagyméretű, döntött LCD kijelzővel rendelkeznek a számok könnyebb olvashatósága érdekében.

Ma már a legtöbb fejlett országban a használnak számológépet az iskolákban is. Ezzel sokan nem értenek egyet mondván, hogy így a diákokban nem fejlődnek ki az alapvető matematikai készségek. Egy másik felfogás szerint a matematika tanításának az a feladata, hogy a problémamegoldó képességet fejlessze. 

 

Cikkek

Ha extrém körülmények közt dolgozol ez a te számológéped

2018.09.30

A Citizen nagy dobása a vízálló és porálló asztali számológép. Ha dolgoztál már épületen kívül számológéppel és tudod, hogy ezt nem veszi jó néven a számológéped, akkor ezt a gépet neked találták ki. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Számológépek és zsebszámológépek | Hozzászólások: 0

Aurora számológépek és zsebszámológépek

2015.04.17

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Számológépek és zsebszámológépek | Hozzászólások: 0