Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ragasztó stift

Ragasztó stift

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai alkalmazásokhoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós semmi. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan  kenhető, szagtalan, kimosható, oldószer mentes és mérgező anyagot nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 85%-ban természetes anyagokból áll. Ma már készülnek olyan ragasztó stiftek is, amelyet ha felhordunk a papírra  fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is veszíti a színét. A ragasztó színe segít abban, hogy lássuk a papír melyik részeire kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele

A ragasztó stift mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is lehetséges. A ragasztóanyag egyik összetevője egy  polimer az úgynevezett PVP (polyvinyl-pyrrolidon), amelytől egyrészt kemény lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így könnyebb a felvitele. Egy másik  vegyület a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a  kiszáradástól. Hordozó anyag a természetes szappan.

Ragasztó stift használata összetétele eltávolítása

A ragasztó stift használata

A ragasztó stift használatba vétele előtt vegyük le a ragasztó felületéről a védőfóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fotót, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztés után még rövid ideig (20 - 45 másodperc) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 másodperc. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó  kupak megvédi a kiszáradástól. A munka befejezése után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, különben kiszárad. A ragasztó stift a szükséges taneszközök listáján megtalálható. Alsósoknak névvel megjelölve, de felső tagozaton is követelmény és az eszközlistán  szerepel.

A ragasztó stift eltávolítása

A munkafelületre, padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén letörölhető. Száradás után a ragasztó langyos vízzel, néhány perces áztatás után lemosható. A ragasztó stift szinte minden ruhaanyagból könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.